Politiken udgiver hvert år særudgaven Impact, der er et eksempel på et konstruktivt samarbejde mellem 22 aviser verden over om at skrive løsningsorienterede artikler. Læs om ideen.
Se eksempel fra Italien.

Dagbladet Information udkom i september 2014 med en konstruktiv udgave af dagens avis.

Politiken artikelserie “Asylbørn” om børns forhold på asylcenter Kongelunden, skabte gennem fotos og enkle spørgsmål til børnenes drømme, livretter, håb ol. forståelse for børnenes situation og liv. Journalist Olav Hergel og fotograf Miriam Dalsgaard vandt en Cavling for serien. Se mere om Asylbørn.

Verdens Bedste Nyheder er en nyhedskampagne, der bruger konstruktiv journalistik til at skrive nyheder, analyser og historier fra udviklingslandene. Fokus er på fremskridt, potentialer og løsninger, men også at udfordringer bliver belyst.

I 2012 – 2013 blev Albertslund udsat for en stribe påsatte brande. I en by med en by, der både har mange befolkningsgrupper og mange sociale udfordringer, valgte Albertslund Posten en dækning, der på en gang understøttede tilliden mellem borgerne samtidig med at fokus var på at finde en løsning.
Avisen vandt Ugeavisernes årspris for dækningen.
Se dækningen her: 29. januar (side 6) 19. marts 9. april 16. april 23. april 30. april (side 6)